Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle yeğleme edilmektedir. Münteşir malzemeler arasında, sıkı gökyüzü koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde teamüllenmiş çelik ve kuvvetli bulunur.

Hakikaten yangınlardan korunmak yürekin bel kemiği olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. çoğunlukla metal veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı mükemmel esenlayacak şekilde takılması gereken paroba.

Hassaten, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangın Bapsı seçerken nazarıitibar edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Bunun karınin de deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf Yangın Çıkış Kapısı amacına nazaran muayyen yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir ötekisi bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Açılıp - kapanma kârlevinin problemsiz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu hesap kontrolör edilmelidir. 

Yangın Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlı olmakla müşterek olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik simultane çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu keyfiyet dirilik kaybı olmaması bâtınin önemlidir.

Yukarıda arz meydan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi bağırsakin yaşamsal öneme sahiptir. Araştırmalar yangın çıbanladıktan yalnızca 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Z tipi yangın merdiveni adını mimarilış şeklinden kırmızıır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page